Alla inlägg den 4 april 2011

Av inger Nilsson - 4 april 2011 10:43

Det jag minns är att det inte var så många föräldrar i skolan. Föräldrakontakterna förekom mycket sällan.

Det här med kläder var inte så viktigt,huvudsaken var att man var hel och ren.VisserligenHon fick fanns det dom som var fattiga i min klass men de blev aldrig retade för sina kläder.Jag vet en pappa som jobbade inom renhållningsverket, han kunde hitta kläder och skor åt sina barn. Det kallades för att "sjocksa". Någon mobbing kan jag inte komma ihåg från min skoltid.Visst kivades vi ungar med varandra ibland.

Förutom sommarlov hade.hade vi potatislov och skurlov. På potatislovet var alla ungar hemma och plockade potatis. På skurlovet skurade städerskan hela skolan.Golven var av trä så de skurades med såpa och borsta.Jag kände städerskan .Hon var tant Sigrid för mig och min tvillingsyster. Hon hade ett hårt arbete   . Hon fick ombesörja det mesta i skolan.

Sommaravslutningen firades högtidligt med flaggor , sång och musik.Hela skolan

var prydd med björkar. Fröken hade ritat så fint på tavlan. vi barn fick inte alls använda svarta tavlan.med björkar.Fröken hade ritat så fint på svarta tavlan. Vi barn fick inte alls använda svarta tavlan.Vi fick också lära in små stycken och dramatisera.  Min syster och jag sjöng "Goddag min fru, jag ser min fru ni lillan har i famnen". Vi hade förkläden på oss och hade sjalar på huvudet och varsin docka i famnen.Detta blev ett minne för livet.Sen gick alla barn ut och sjöng.

Senaste inläggen

Presentation


mina intressen är mina 3 katter, trädgården och skolfrågor

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards