Senaste inläggen

Av inger Nilsson - 18 augusti 2016 18:20

ANNONS
Av inger Nilsson - 18 augusti 2016 17:41

 I måndags var jag och min syster på en bilresa med två gamla vänner. Vi stannade i Katrineholm och åt en god lunch och gick runt i Stadsparken och tittade. Där fanns det många planteringar med buskar och fina blommor En rundel var verkligen fin med taklökar och blommor i gult och rött. Det är roligt att gå och titta och man får inspiration till att försöka att göra något liknande  hemma.

Vi fortsatte till Eriksbergs slott. Det låg så fint intill vattnet med en stor och fin park. Där spelades Stjärnorna på slottet in.

Sedan kom vi till ett sagoslott som taget ur sagorna. Det var Stora Sundby slott. Det ligger i Öja socken, beläget vid Hjälmaren.Carl de Geer lät bygga om slottet i gammal norrmandisk stil(färdig 1848). Det blev en genomgripande förändring i det yttre. Ritningarna gjorde den skotske arkitekten Peter Frederick Robinson. Arkitekturen symboliserar en årskalender: 52 rum( antal veckor/år),  12 små torn (12 mån/år), fyra stora torn( fyra årstider), 365 fönster( dagar/år). Sundby blev byggnadsminne 1983. Stora Sundby omnämndes redan tidigt . Det belägrades 1364. Slottet var praktfullt  och tankarna gick verkligen bakåt i tiden.  En trevlig och sevärd resa var det. Gå in på nätet och läs mer om slottet och titta på bilder. Det är verkligen intressant.

Kram från en resande Bloggtant 82 år

ANNONS
Av inger Nilsson - 12 augusti 2016 13:43

 

Av inger Nilsson - 11 augusti 2016 16:59

Det är ruggigt och lite svalt ute. Jag kör in mina vedhögar i vedboden. Emellan regnskurarna plockar jag blåbär. Jag har varit i Södertälje med Anton och Ingela och köpt presenter till alla som fyller år. Ingela är min ena dotter och Anton barnbarnet. Det är alltid jobb i trädgården med att klippa gräs, rensa och flytta lite växter. Från börjsn när man planterar så tänker man inte på att en del växter blir för stora där dom sitter. Så har det blivit med prydnadsgräset. Jag har så vackra liljor mellan gräset som jag vill ska synas lite mer. Jag får tänka ut några nya platser att flytta gräset till. Jag hoppas att det kommer lite varmare dagar så det kan bli många fler dopp  i sjön.

Jag har en plats i trädgården som jag kallar för lavendellunden. Den ger verkligen skäl för namnet. De blålila blommorna och doften  är underbar tycker jag. Här kommer en sång från Majas alfabetssånger text och bild Lena Andersson och musik av Kertin Andeby.

PÅ VÄLDOFT KUNDE JAG KANSKE BLI RIK OM JAG HADE EN LITEN LAVENDELFABRIK 

DÄR PÅSAR AV BLOMMOR STOPPADES FULLA OCH JAG FINGE HJÄLP AV INGA OCH ULLA.

SEN SÄLJER VI PÅSAR MED LJUVLIGA DOFTER ATT LÄGGA I LÅDOR BLAND LINNEN OCH KOFTER. 

Bloggtanten 82 år tycker att ni ska passa på att njuta av alla ljuvliga sommardofter.


Av inger Nilsson - 1 augusti 2016 10:17

Det började förra söndagen med att Ingela min dotter fyllde år. Hon gillar att baka så vi fick sju sorters kakor, bullar och tårtor. Hon bjöd också på sallad och hembakat bröd.

måndag

Det var plus 30 grader. Mina barn hade önskat att jag skulle laga kålpudding och bjuda dom på. Hett, hett i köket. Jag hade satt min fläkt bakom ryggen så det svalkade lite.

tisdag

Jag och min tvillingsyster Sylvie åkte och hälsade på en väninna , Siv som fyllde år.

onsdag

Då hade min systers dotter Sylvie ordnat disco på kvällen och bjöd på lite gott tilltugg. Härligt att få röra på sig till musik. Träningen var avklarad för dagen.

torsdag

Då åkte jag med min dotter Elisabeth, Per, Linus och Mikaela till Karlstad för att titta på Lars Lerins utställning på Grundsand. Jag tycker väldigt mycket om honom och hans konst.

fredag

Då kom Elisabeth en väninna till min syster och mig på besök.

lördag 

En resa till Älvkarleby tillsammans med min dotter Ingela och barnbarnet Anton. Vi sov över på vandrarhemmet på Laxön. På kvällen var det pubafton med mycket musik. Ett kul rockband spelade. Vi promenerade runt Laxön och tittade på fallen och den stora älvfåran. Vi besökte också Rullsand en härlig badplats vid havet. Älvkarleby har verkligen en omväxlande natur. Det var en nostalgitripp för mig min sambo var därifrån.

söndag

På hemvägen gjorde vi ett stopp i Uppsala och fikade. Vi besökte också Ulva Kvarn och stannade i Strängnäs och åt den berömda Slagsta glassen.

Den här veckan blir det städning och trädgårdsjobb

I mina senare bloggar ska jag berätta lite mer om resorna.

Hej från Bloggtanten Inger

Senaste inläggen

Presentation


mina intressen är mina 3 katter, trädgården och skolfrågor

Senaste kommentarerna

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tremissar med Blogkeen
Följ tremissar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se