Senaste inläggen

Av inger Nilsson - 24 april 2016 16:11

Idag har det blivit en hel del gjort. Det har varit kyliga dagar med hagel, regn och snö, ett riktigt aprilväder. För bönderna är det ju ett bra väder. Det sägs att aprilsnö är som fåragö (fårgödsel). Jag har huggit tändved,då använder jag en vanlig yxa. Jag har en stor vedklyv som jag annars klyver veden med. Björn har varit ute med motorsågen och sågat ner en björk, en tall och en asp. Så nu blir det klyva av. På förmiddagen kom mitt barnbarn Anton med en gädda som vägde fyra och ett halvt kilo. Mina tolvtassar Saffran, Vanilj och Lakrits blev som tokiga när de kände lukten av gäddan. Jag har kokat den i snickarboden där jag har en liten gasolspis. Jag vill inte koka inne för det blir en sån skarp fisklukt. Nu har jag rensat den och katterna satt bredvid och dom fick varsitt skrovmål. Sen slickade de sig belåtet om munnen och började tvätta sig. Då förstår man att dom blivit nöjda. Det blev mycket gädda så jag frös in en del. Påskliljorna har jag tagit bort i mina verandalådor och satt ut dom lite här och där. Det fick bli penseér där. De är ju så tåliga mot kyla. Det har varit flera frostnätter efter varandra.

Igår var min tvillingsyster och jag i Skärholmens kyrka och lyssnade på en konsert. En väninna till oss kom dit också. Det var en fin konsert med många som sjöng solo med kören i bakgrunden. Min dotter Elisabeth och hennes man Per är med i kören och de sjöng också solo. Sedan gick vi och åt en god lunch på Röda Cafet i Wårby.

ANNONS
ANNONS
Av inger Nilsson - 19 april 2016 14:28

Äntligen efter 14 dagar har jag fått igång min mail. Jag bytte dator och då funkade inte mitt gamla lösenord. Har ringt till Telia ett antal gånger och då påstod dom att dom hade skickat ut lösenord två gånger. Jag har inte sett röken av några brev från Telia. Sista gången jag ringde så lovade dom att skicka ett vanligt brev. Det fick jag idag så nu är mailen igång igen. Jag tyckte det var ganska skönt att vara utan en tid.

Vi har trädgårdsmästare Olle här i Nykvarn. Han är jättetrevlig och har så fina plantor att sälja. Syrran och jag köpte penseèr. Det är väl underbara blommor i så många färger och mönster. Jag ska sätta dom i mina lådor på verandan men påskliljorna får vara där en tid till. Några dagar har det varit ett aprilväder här regn, hagel och sol. Jag försöker att  bli klar med krattningen den här veckan. Efter det vill jag bara jobba i trädgården med buskar, växter och blommor. Jag har också en del gamla grejor att sätta ut. Det tycker jag ger lite trivsel i trädgården.

HÄRLIG VÅR PÅ ER Kram från Bloggtanten Inger
Av inger Nilsson - 5 april 2016 10:20

Det blir inte så mycket bloggande nu. Trädgården tar mycket tid. Jag tycker det är härligt. Det är roligt att gå runt på min tomt.  Det kommer upp något nytt varje dag. 

Jag har vildsvinen runt om mig. Tur är att dom inte har gått in i min trädgård. Det kanske är för jag har stenpartier och ganska mycket grejor framme. Mina tolvtassar, kissarna springer ut och in i kattluckan kanske de blir störda av ljudet. Grannarna har ofta besök av svinen. Deras gräsmatta ser ut som de har plöjt upp ett land färdigt att sätta potatis på. Jag och min tvillingsyster Sylvie har ett stycke skogsmark en bit ifrån oss, Hårkrankadalen. Där jagar vår granne vildsvin. Nu har jag fryst in femton kilo vildsvinskött. Jag tycker det är ett gott kött och helt ekologiskt. Det blev både stekar, fileèr och färs. Vi har prövat att grilla köttet men jag tyckte att det blev för torrt. Bäst är att lägga köttet i en gryta och låta det puttra med mycket godis t.ex enbär, äpple , rosmarin och lite vitvinsvinäger.

Vårkramar från Bloggtanten Inger 82 år 

Av inger Nilsson - 29 mars 2016 11:38

Påsken har varit trevlig som alltid. Det började med en käringträff" på skärtorsdagen hos Ingela på Lövvreten 1. Inbjudna var damerna runt om i bygden. Vi hade knytis så det blev mycket god mat- Vi gissade hur många godisägg det fanns i påskägget. Jag kom närmast så jag vann ägget. Vi hade också musikgissning. Det blev mycket glatt den kvällen och prat.

På långfredagen bjöd jag mina nära och kära på middag. Det var räkor till förrätt som vi doppade i en god sås , ostar och rågkex. Till varmrätt var det skinkstek med grönsaker och en rödvinssås. Efterrätten bestod av maräng, glass, grädde och lemon curd. Jag tycker det är kul att laga mat när vi blir många och vi har så trevligt ihop.

Påskafton började på eftermiddagen med tipspromenad som handlade om ägg. Alla tar med sig en vinst som vi får välja efter hur vi lyckades med frågorna. Vi planterade också blomfrön i små krukor. Vi delades upp i olika lag och senare ska vi visa upp hur vi lyckades. Äggpickningen är också kul. Det är kokta ägg som Ingela senare gör till goda ägghalvor. Vi ställer upp oss i två lag och tävlar mot varandra.  Avslutar gör vi med kaffe och goda kakor. Ingela är verkligen bra på att ordna roliga saker. Det har hon gjort i över 25 år nu. Vi tackar henne så mycket för det.

På kvällen har vi knytis och då blir det ännu mer god mat allt ifrån pajer, omelett, rostbiff och vegetariskt m.m Vi samlas hos Elisabeth, Per och Linus i deras stora lada som nu håller på att bli ett jättefint hus. Där finns det stor plats. Vi tackar dom så mycket för att vi får gästa dom.

De är alltid roligt att få vara med de mina.

Kramar och hälsningar från bloggtanten 82 år


Av inger Nilsson - 22 mars 2016 11:11

Idag är det en grå dag både när det gäller väder och det som händer i Bryssel. Det är hemskt med alla terrordåd ute i världen och flyktingsituationen. Så många människor som lider idag. Mina tankar går ofta till detta. Därför är det viktigt att glädjas åt vardagen med trädgård, fågelsång och grönska. I går kväll hade vi vägmöte hos mig. Vi sköter en vägsträcka på ung. 4,5 km. Alla har olika andelstal som vi betalar efter. Jag bor längst bort så jag betalar nästan 5000; kronor. Jag har varit ordförande i föreningen i 30 år så nu får det räcka. Vi träffas hos mig. Jag bakar lite gott och håller i mötet. Vi brukar vara ett femtontal personer. Det är svårt att få några att ställa upp. När det kommer nya inflyttningar så klagar dom på att vägen är så dålig. Då informerar jag dom att inte åka så fort och att vi inte har obegränsat med pengar. Jag brukar skoja om att kan vi kan bidraga med 50.000 kr. var så kan vi asfaltera. Lite elakt säger jag att så här är många vägar ute på landet så  kolla innan du flyttar hit. Jag har åkt på dessa vägar i hela mitt liv, så det är inte mycket att klaga på. Jag berättar hur vägen var förr. När jag var liten gick det inte att köra ända fram utan vi fick gå  fem kilometer.

Jag hoppas på lite glada nyheter framöver.

Kram från Inger Bloggtanten 82 år 

VAD ÄR DET SOM DÖLJER SIG. ETT ÄKTA HAT.ELLER BARA EN ENSAM MÄNNISKAS LÄNGTAN EFTER ATT ÄNTLIGEN BLI SEDD. OKÄND FÖRF.

Senaste inläggen

Presentation


mina intressen är mina 3 katter, trädgården och skolfrågor

Senaste kommentarerna

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tremissar med Blogkeen
Följ tremissar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se