Direktlänk till inlägg 3 oktober 2020

Vi åker vidare för att titta på fler ställen där min tvillingsyster och jag bott

Av inger Nilsson - 3 oktober 2020 13:56

När vi hade gått ut småskolan och började i tredje klass så flyttade vi med mamma och pappa till ett hus som låg vid Sjövägen nära Långsjön. Huset finns inte kvar idag. Maria och Carro ville ändå åka dit för att filma platsen. De ska ha stort tack för att de filmade och att vi fick åka tillbaka till platserna. Det var jätteroligt- Vi hade tre kilometer till skolam. Vi cyklade mest och gick. Var det dåligt väder fick vi åka buss. Vi fick en mycket snäll fröken. Hon hette Naany Sjöberg. Jag minns inte att hon någonsin blev arg. Det fanns ett tvillingpar till i klassen, två killar. De hade väldigt svårt för att lära sig läsa. Fröken tog de lugnt och försökte hjälpa alla. Hade det varit idag hade man nog konstaterat dyslexi men det var inte uppfunnet då. De som hade det svårt behövde inte läsa högt. Alla fick uppmuntran och stjärnor i sina böcker. Det var inte så vanligt då när bara de "duktiga" fick. Vi fick sy och sticka mycket och rita och måla mycket. Jag tror det gjorde att alla var glada för skolan. Luncherna bestod av olika soppor. Två soppor tyckte jag var äckliga. Det var korngrynssoppa med citronskal och chokladsoppa där skinnet stelnat uppepå. Vi bodde i det röda huset i tre år.Den tiden minns jag som trevlig.

Ny till några speciella minnen från skolan och hemifrån. I klassen fanns några buspojkar. Vi skrev ju i våra böcker med en bläckpenna med ett vasst stift som vi doppade i ett bläckhorn. En av killarna kastade iväg bläckpennan så den träffade en flicka i huvudet. Blodet sprutade. Fröken fick plåstra om och trösta- Jag minns inte någonsin att fröken var arg. Antagligen fick killen lite skäll. En dag drack han ur bläcket också. Han hade nog några bokstäver men det var inte känt då. På rasterna lekte både tjejer och killar tillsammans. Vi spelade brännboll och hade snöbollskrig hej vilt. Alla var med alla och jag minns inga olyckor.

Jag minns att i huset exploderade ett fotogenkök i källaren så det blev en kraftig smäll och syrran och jag blev så rädda. Mamma försökte hålla lite värme i källaren så att inte potatis och morötter skulle frysa.

Mamma berättade att när jag var sjuk och hade feber hämtade jag en knapp i syskrinet och satte mig där att kissa. Jag gick i sömnen och hade mardrömmar som liten.

Nu till ett suspekt minne. Pappa hade en kompis Erik som körde bussen. Både pappa och han tyckte om att ta sig ett glas. En dag stannade bussen och Erik hoppade ur. Bussen var full av passagerare. In kom han och fick ett glas brännvin och körde sen vidare. Annorlunda tider var det. Kul att kunna skriva ner olika minnen.

Försök att ha det lite trevligt under hösten, Håll ut! kram från bloggtanten Inger 86 år.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av inger Nilsson - Onsdag 17 feb 10:39

Flera veckor har det varit kallt och snö. På nätterna _ 20 grader kallt och om dagarna omkr. 10 gr. Idag är det bara några minusgrader och i slutet på veckan ska det bli tö. Det är inte så bra tycker jag , det blir så halt ute. Då är det bra att ha s...

Av inger Nilsson - Torsdag 11 feb 11:34


 

Av inger Nilsson - Tisdag 2 feb 12:57

Nu har det varit kalla dagar en vecka ner mot 20 grder minus på nätterna. Idag är det mildare minus 3. Jag har tagit fram sparken så jag åker ut varje dag. Det är bra träning för mina ben. Det är snöskottning och vedhämtning som gäller. Bilen måste o...

Av inger Nilsson - Tisdag 26 jan 12:53

I förra veckan var det några gråa och regniga dagar. I lördags var det vårväder och sol, I går var det ett kraftigt snöfall. Idag har jag varit ute och skottat snö. Jag måste vara väldigt försiktig för det är så halt under snön. Bilen måste jag också...

Senaste inläggen

Presentation


mina intressen är mina 3 katter, trädgården och skolfrågor

Senaste kommentarerna

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se